Sommergave og fast givertjeneste

For noen uker siden fikk de fleste av oss feriepenger. En pen liten sum kom inn på kontoen. De årlige feriepengene er nok et bevis på alle velsignelser vi mottar – igjen og igjen. Vi er uendelig priviligerte!

Med feriepenger på konto kan tankene begynne å snurre: Hva skal vi bruke pengene på i år? Det blir ikke den ferieturen til Spania som vi hadde ønsket oss. Tsjekkia får vente. Og USA kan vi bare drømme om. I stedet kan det hende det blir noen mil på norsk asfalt med campingvogna på slep. Eller mange late døgn på hytta eller i båten. Kanskje blir vi aller mest hjemme; det er så kort vei til både fjære og fjell fra Sandefjord. 

Lav likviditet

I Moe menighet merker vi også etterdønningene etter nedstengningen, men på en annen måte: Vi har fått mindre å rutte med.  Det kom inn mindre kollekt i perioden mars – mai dette året enn i fjor.  Vi har også mistet leieinntekter på grunn av at mange private arrangement har blitt avlyst. 

Dette er et par av grunnene til at vi har lavere likviditet enn vanlig. Og med lavere likviditet, kan vi få problemer med å betale de faste regningene som kommer i sommermånedene. 

Ekstragave i sommer?

Det kan være at du – på grunn av fortsatte reiserestriksjoner – bruker mindre penger på deg og dine denne sommeren enn vanlig. Men enten du har feriepenger til overs eller ikke, ønsker vi å oppfordre deg til å vurdere en raus ekstragave til menigheten i sommer! Det ville varme litt ekstra i sommervarmen, og hjelpe oss over en kneik. 

Det er flere muligheter for å gi sin gave direkte til menigheten i sommer: 

  1. Via VIPPS knyttet direkte til menighetens konto: #17997
  2. Via menighetens konto: 3000 24 20259

Ønsker du å gi en skattefri gave, er det en fordel for menighetens likviditet om du overfører pengene før 1. juli. Da kan du 

  1. benytte VIPPS som er knyttet til DELK sentralt: # 574 554
  2. ta kontakt med DELKs hovedkontor v/Venke S Gjelstad. 

Fast givertjeneste

En god del av våre trofaste medlemmer benytter allerede avtaletrekk via bank for å gi et fast beløp hver måned. Denne ordningen hjelper givere til å ha orden på og oversikt over givertjenesten sin. For mottaker er ordningen også svært positiv, da det gir forutsigbarhet for økonomien. Derfor ønsker vi å takke alle som allerede gir sin gave hver måned gjennom avtaletrekk. Og vi vil samtidig utfordre deg som ikke har ordnet dette til å vurdere ordningen igjen. Mer informasjon finner du via linken  https://www.delk.no/gaver/

For de som benytter avtaletrekk, vil vi minne om at det er fullt mulig å justere opp det faste beløpet som er avtalt i banken. Kanskje er denne sommeren en tid for å vurdere om du skulle øke ditt faste bidrag?

På forhånd hjertelig takk for en ekstra sommergave til menigheten!

Og Gud makter å gi dere all sin gave i rikt mål, så dere alltid og under alle forhold har nok av alt, ja, har overflod til all god gjerning. 2 Kor 9,7-8 

Hilsen menighetsstyret i Moe kirke

sommergave til kirken?